Дионтей Уайлдър посочи основната причина за загубата си от Тайсън Фюри в Лас Вегас.

Той заяви, че костюмът с шлем със светещи очи и черна метална броня тежал близо 20 килограма и "краката му омекнали от тежестта". 

"Краката ми тежаха и бяха уморени, но за това вината си е изцяло моя. Костюмът, с който влязох в залата и отивах към ринга, се оказа твърде тежък - към 19-20 килограма. В тези минути краката ми омекнаха от тежестта. Направихме го в името на шоуто, но не преценихме добре последствията."

Краката ми бяха изморени още в началото на двубоя, а в третия рунд просто отказаха. Но аз съм воин и хората знаят, че съм воин. Много хора ми казваха, че нещо не е наред с мен. Опитах всичко възможно", каза още Уайлдър. 34-годишният боксьор добави, че е пробвал костюма за първи път в нощта преди очаквания реванш. „Исках да покажа моята почит към Месеца на черната история.

Американецът ще поиска официално трети двубой, както му позволява клауза в договора."Реванш със сигурност ще има. Няма как да не посегна да си върна титлата", заяви Уайлдър. Сега американецът отива на почивка в Африка и след завръщането му ще договори третия мач с Фюри.