Световният шампион в професионалния бокс при свръхтежките Анди Руис и съперникът му Антъни Джошуа застанаха за първи път един срещу друг след мача им на 1 юни в Ню Йорк, когато Руис нокаутира британския си съперник. Двамата гостуваха в предаването „Ръкавиците са свалени“ по „Скай Спортс“ и то само десет дни преди реванша, който трябва да изиграят в Дирия (Саудитска Арабия).

„Мисля, че в Ню Йорк Джошуа се предаде заради това, което се случваше на ринга. Мисля, че в онзи момент той не знаеше къде се намира. Според мен се предаде. Дали самият аз щях да се предам след такива атаки? Завиди от това колко съм пострадал. Аз обаче не се предавам! Ако губя, нека губя“, заяви 30-годишният Анди Руис.

„Загубих, защото съдията прекрати мача. Аз съм шампионът, каквото и да казват всички останали. Ако получаването на сътресение на мозъка е знак, че съм се предал, защо не останах да лежа на пода? Той ме удари силно и ми беше трудно да се възстановя от това попадение, но се изправих. Четири пъти съм повалян през кариерата си, но винаги ставам. Единствената причина да остава в ъгъла по време на седмия рунд в Ню Йорк беше, че предпазната ми гума беше паднала. Чаках съдията Майкъл Грифин да я постави, а той прекрати мача. Единствената причина да продължавам да се бия е, че щеше да е по-лошо ако не се върна на ринга. Тогава щеше да е провал“, обяви Антъни Джошуа.

„Стилът му е перфектен за мен. Начинът на придвижване на Джошуа по ринга ми е удобен. Много е силен, но това няма голямо значение. Бия се от шестгодишен и имам огромен опит. Винаги съм знаел как да го победя. Моите умения, скорост и движения ми гарантират, че ще спечеля десет пъти в десет мача срещу него“, отсече мексикано-американецът.

„Загубата ми през юни беше комбинации от моите грешки и неговите умения. Аз обаче промених много неща в работата си и промених стила си. Ако исках да загубя отново, щях да направя същата подготовка. Аз целя различен резултат и затова промених тренировките си. Сега съм по-добър“, отговори британският олимпийски шампион от Лондон 2012.

„Много пъти гледах записа от мача в Ню Йорк. При всяко гледане си мисля: „Човече, по-добър съм от това. Какво правя?“ Аз приех загубата. Не обичам да давам интервюта, тъй като винаги се стига до причината за поражението от Анди Руис. Тогава по-добрият спечели и трябва да се наслаждава на успеха и славата си. Боксът е труден спорт. Уважавам неговата припряност, но отново ще минем по същия път заедно“, завърши 30-годишният Джошуа.