Олимпийската шампионка Ивет Горанова и Васил Ривов се класираха за репешажите за бронза на световното първенство по карате в Дубай.

В категория до 55 кг "кумите" Горанова отстъпи на четвъртфиналите с 4:5 срещу представителката на САЩ - Тринити Алън.

Впоследствие на полуфиналите Алън водеше с 5:1 срещу Дженифър Варлинг (Люксембург), когато получи контузия на рамото и се отказа. Американският щаб подаде контестация, която беше уважена, и Алън получи правото да участва на финала в събота, въпреки че беше приета в болница.

От тима на Люксембург също подадоха контестация, която не беше удовлетворена.

Така Ивет Горанова продължава на репешажите за бронза, които са в четвъртък. Тя ще има възможност да повтори представянето си от световното в Мадрид през 2018 г., когато завърши на трето място.

Освен олимпийска шампионка от Токио, българката е бронзова медалистка от европейското първенство в Гуадалахара (Испания) от 2019 г.

В категория до 67 кг при мъжете Васил Ривов също получи възможност да се бори за бронзов медал, след като беше изтеглен на репешажите от олимпийския шампион Стивън Да Коста.

Французинът победи българина в среща от четвъртия кръг с 3:0. Ривов стартира шампионата с две победи.

В категория до 60 кг Тодор Настев постигна две победи и загуба. При 50-килограмовите жени Кристина Свиленова допусна поражение в първата си среща. 

Утре Пеньо Пенев ще участва в дисциплината "ката".