Бойците на Спортен клуб кикбокс и муай тай ЦСКА се отчетоха с добро представяне на първия за годината републикански турнир в стил лоукик, квалификация за световно и европейско първенство, провел се в град Шумен.

Домакините от С.К. "Шуменска крепост" за пореден път се бяха погрижили за перфектната организация и брилянтното домакинство за всички участници В турнира взеха участие повече от 370 участника.

Двубоите бяха изключително oспорвани и интересни, преминаха под перфектното съдийство на едни от най-добрите рефери и съдии на България.

ЦСКА взе участие със 7 бойци, които спечелиха:

1 златен - Благовест Май в категория до 75 кг юноши старша възраст.

2 сребърни - Алекс Димитров - юноши старша възраст до 75 кг и  Моника Генова - девойки старша възраст до 48 кг.

3 бронзови - Виктор Ганчев в категория до 63,5 кг при мъжете,  Еми Данова до 48 кг при девойките младша възраст  и Виктор Емилов  в категория до 71 кг  при юношите младша възраст.

"Отборът ми се представи добре на фона на изключително високата конкуренция. Съжалявам само, че няколко човека отпаднаха в последните дни поради контузии и заболявания. Всички се представиха добре, Благовест Май в категория до 75 кг при юношите старша възраст за пореден път доказа, че е номер едно в категорията си във всички стилове и все още очакваме да заеме мястото си в националния отбор, където достойно би защитавал честта на България на европейския и световен ринг. Има още много работа, така че продължаваме да работим на пълни обороти и гледаме уверено към следващите турнири!", заяви старши треньорът на тима Станислав Бахчеванов след състезанието.