Известният треньор по кикбокс Станислав Бахчеванов публикува на профила си във Фейсбук отговор във връзка с безумните нападки по негов адрес.

Предлагаме ви текста без редакторска намеса:
„На лъжливите обвинения на никому не известния Галин Димов Искам да кажа ,че наистина ме познават в цяла Варна, също и в цяла България ,както и извън България за разлика от Вас –пълния анонимник. Вие дори не бяхте споменат в писмото на Председателите на спортни федерации до правителството в подкрепа на Българския спорт.Сам виждате какво е отношението на колегите Ви към Вас .Просто не Ви броят за жив. Такъв бяхте и като състезател и се продадохте за един медал ,като играхте за Кипър само и само да се доближите до Майстор на спорта като Красимир Димов.

Няма по-долно от това да продадеш отечеството си за минутка слава. Сега се опитвате да възпитавате млади хора на морал,чест и родолюбие. Жалко! Това,че Вие сте ме приели в управителния съвет е поредното незачитане на правото на глас на членовете на БККМТ.Те ме избраха.Аз представлявам тях и защитавам техните интереси ,а не съм марионетка като Вас.

Постоянно се криете зад Владимир Вълев ,както го наричате най-добрия кикбоксьор. За ваша информация България е имала и има много световни ,европейски шампиони и медалисти както за аматьори така и за професионалисти ,но аз никога не съм си позволявал да определям кой е най-добрия.Това е неуважение на труда на всички ,но вие няма как да го разберете.Никога не сте били част от това съсловие ,а от помощния персонал.

Сега се опитвате да го направите и най-добрия треньор.Кажете ми как Владимир Вълев бе избран за най-добър треньор за 2020г като през годината не е имало международни изяви,а само едно участие в така нареченото Балканско първенство в Сърбия, което беше най-обикновен частен турнир.Защо и Вие и Владимир Вълев реагирахте остро на моето предложени за треньор на 2020г. да бъде избран Галин Методиев ,който видно от провелите се държавни първенства има най-много успехи.

Защо умаловажавате труда на хората ,за сметка на други.Сега обграждате Владимир Вълев с най-добрите специалисти в България защото той няма нито ценз нито качествата за Национален треньор.Вашите очаквания са те да се трудят ,а накрая Владимир Вълев да обере лаврите. Предлагате ми да се разберем очи в очи,но доколкото ви познавам вашето разбиране за това е да се криете и пишете доноси,жалби и писма.

Отново за ваша информация през първата ми година като национален треньор по кикбокс на България се спечелиха най-много медали от международните първенства и това може лесно да се провери.Въз основа на тези успехи бях награден лично от Министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев за принос към успехите на българските състезатели на Световното първенство по кикбокс в Сараево,Босна и Херцеговина 2019г., също съм награден от Българската асоциация на бойните спортове в категория най-добър треньор за 2019г. и за успехите на Световното първенство в Анталия .Тази награда Вие я получихте вместо мен защото аз по това време изпълнявах служебните си задължения като Национален треньор в Украйна на двустранния професионален турнир ,който ние спечелихме като гости срещу много силния отбор на Украйна.И там също бях сам без много ангажирания Владимир Вълев,а до мен беше Иван Иванов от Нова Загора.


Благодаря Ви ,че докато аз и момчетата печелим слава за България Вие ходите и прибирате нашите награди. Това ,че не съм подал документи по програма на министерството е пълна лъжа.Документите са заверени от г-н Пламен Нанчев (секретар на БККМТ) и са подадени в деловодството на ММС със съответния входящ номер и в срок.По тази програма вече се установи ,че сте допуснали грешки и бе преизчислена,но Вие умишлено криете това. Само ваши са твърденията ,че съм нанасял вреди на клубове и състезатели.Вреди сте нанасяли само Вие с вашите заплахи,опити за подкупи,глоби,наказания и изключвания.

Да не забравяме ,че през 2020г. вашия „най- добър „състезател Яни Янчев ,който се опитвахте всячески да набутате в националния отбор без да има необходимите качества ,бе заловен в употреба на забранени стимуланти и кокаин.Той беше лицето на вашия клуб Вокил Варна.Какви ли неща още има около този ваш клуб.И колко време вече криете това от останалите членове на БККМТ,защото нямате смелост да се изправите и да кажете истината.Няма по срамно петно в спорта от допинга ,а камоли наркотиците.На това ли възпитавате подрастващите? За въпросния лагер в който ме обвинявате ,че съм нямал програма ще отговоря кратко,точно и ясно.Това бе лагер по кикбокс.По това време аз съм национален треньор Муай Тай.

Уважението ми към треньорската професия не ми позволява да се меся в работата на колегата .Още повече да изготвям и предлагам програма.Да измервах времето и всячески се стремях да съм полезен,но вие няма как да разберете етиката на професионалиста защото самият не сте такъв. На лагера на който бях положителен за ковид 19 не се срещнах със състезателите и дори не съм ходил до спортната база .Направеният ми втори тест бе отрицателен,но аз за сигурността и здравето на състезателите си направих и трети тест ,който отново излезе положителен.Веднага се прибрах и се карантинирах в София.Това може да се потвърди от РЗИ и 4 РПУ.

Защо са ви търсили Вас аз не мога да отговоря.Само ще допълня, закона казва,че ако не съм бил открит на адрес ще бъда подведен под съдебна отговорност .Вече повече от 5 месеца това не се случва! Това ,че съм провеждал тренировки в залата ми на стадион „Българска армия“ по време на заболяването и карантината ми е леко казано смехотворно.Целия спортен комплекс в Борисовата градина бе затворен.

И отново Вие изказвате мисли плод на болната Ви фантазия. В този ред на мисли ако вярвам на слухове Вие сте нанесли най-голямото уронване на авторитета и престижа на българския спорт за всички времена с кражба на Шампионския пояс по време на Европейското първенство по Муай Тай провело се в Румъния на което вие сте бил служебно лице и част от българската делегация.

С уважение:
Станислав Бахчеванов