Благой Иванов записа един от най-важните си двубои в тежката категория на UFC244. В "Медисън Скуеър Гардън" българинът се изправи срещу Дерик Люис в изключително ключов двубой, който бе загубен след ощетяващо за Багата решение на съдиите.

Това очевидно е направило впечатление и на привържениците в световен мащаб, които изразиха също недоволство от крайното съдийско решение и отсъдената победа в полза на Черния звяр.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Редица от феновете на UFC написаха коментари под официалната страница на най-елитните серия от смесените бойни изкуства, в които твърдят, че решението на реферите е странно, а някои са по-остри и определят преценката като грабеж.

Ето какво гласят някои от тях:

"Тайлър Браун: Какво им е на тези съдии? Явно беше, че Иванов е победител."

"Кирън Уейт: Всеки с нормално зрение видя, че Иванов спечели тази битка. Абсолютен грабеж!"

"Дани Вин: Предполагам, че повечето от съдиите, особено в Ню Йорк, имат предимно опит в бокса. Така че събарянията и опитите за събмишън не значат нищо за тях. Те просто не ги разбират."

"Викас Реди: Симпатизирах на Люис, но Иванов трябваше да се спечели."

"Грегър Уелт: Това съдийско решение нямаше как да е по-грешно. Ужасно решение. Иванов отбеляза тейкдауни във всеки рунд и контролираше играта към мрежата. А това, котоето Люис направи е да нанесе по няколко удара всеки рунд."