С два медала - сребърен и бронзов, се завърнаха състезателите ни от първото европейско първенство по смесени бойни изкуства (ММА) за аматьори. В Санкт Петербург участваха 5 български ММА бойци, от които Марио Добричков и Валери Великов спечелиха отличия в своите категории. Добричков извоюва сребърен медал, а Великов спечели бронзов.

Петте аматьори по ММА, които представиха България в Санкт Петербург сред конкуренцията на 25 държави, бяха определени на квалификации в Бургас. Българската федерация по ММА с президент Любен Джубрилов организира първия подготвителен тренировъчен лагер за състезателите в аматьорския ММА. Селекционер на националите е Теодор Карастоянов.

Европейското първенство беше посветено на 15-годишнината на ММА в Русия. Президент на "Съюз ММА Русия" е руската легенда - Федор Емелияненко, а вицепрезидент е собственикът на M-1 Global - Вадим Финкелщайн.

Ето кои участваха на Европейското първенство:
- Марио Атанасов Добричков от Бушидо – Ямбол категория до 84 кг. - Сребърен медал след загуба на финал от състезател на Русия.

- Валери Владимиров Великов от клуб Респект (Русе), категория до 65,8 кг- Бронзов медал.

- Пламен Иванов Бъчваров от КБС (Горна Оряховица), категория до 70 кг.

- Александър Венциславов Евстатиев от Десант (Варна), категория до 77 кг

- Симеон Станимиров Кючуков при най-тежките - над 93 кг.