Двама български състезатели остават в битката за медалите във втория ден от Европейското първенство по джудо за младежи и девойки в София. Боряна Борисова ще играе четвъртфинал в категория до 70 кг, докато Иван Стефанов се подготвя за осминафинал.

Боряна Борисова победи убедително с ипон испанката Мария Гарсия Ескейрдо в категория до 70 кг. и в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу Карла Продан от Хърватия.  В същата категория Илияна Стоянова загуби с ипон от французойката Дорин Нчам По и отпадна от надпреварата.

В категория до 57 кг. Изабела Христова загуби с шидо от Мария Ортис Медина от Испания, докато Изабел Христова беше надиграна с вадзари от Сейма Йочерлер.

При младежите Иван Стефанов ще играе осминафинал, след като надигра с шидо германеца Паул Пинк в категория до 81 кг.

Братята Христо и Венцислав Христови отпаднаха още в първия кръг на елиминациите след загуби с ипон съответно от Себастиан Шнайдер (Австрия) в категория до 90 кг. и Алексей Мойсейев (Украйна) в кат. над 90 кг.

Вчера Денислав Иванов спечели първата титла от турнира за България, след като разби конкуренцията в категория до 55 кг.

Официалното откриване на турнира ще бъде днес от 16:00 часа, на което специален гост ще бъде министърът на спорта Красен Кралев. Половин час по-късно започват финалите в отделните категории. Утре е отборната надпревара.