Даниел Дюбоа запази шампионския си пояс във версия IBF (Международна боксова федерация), след като нокаутира бившия световен шампион Антъни Джошуа в петия рунд. Мачът се проведе пред 96 000 зрители на стадион „Уембли“ в Лондон.

Дан Динамита стигна до победата с мощен десен удар в петия рунд, след като в предишните четири части три пъти праща съперника в нокдаун. По този начин Дюбоа разби мечтата на Джошуа за осъществяване на пролетна мегабитка срещу Тайсън Фюри.

Това бе четвъртата загуба в кариерата на 32-годишния Ей Джей и втора с нокаут. През 2019 г. той отстъпи на Анди Руис с технически нокаут, а след това два пъти съдийски решения даваха победата на Олександър Усик.

Дюбоа и Джошуа загърбиха тактиката и проведоха зрелищен бой с мощни удари. След последния нокдаун Ей Джей опита да покаже, че все още не се отказва и дори се изплези, но видимо нямаше контрол над мача. В петия рунд той пласира силен десен прав в брадата на Дюбоа, но след това беше контриран с дясно кроше, което го прати на пода за пореден път и Динамита взе 22-рата си победа на професионалния ринг.

Следващото предизвикателство пред Даниел Дюбоа е мач срещу световния шампион Олександър Усик, като ще опита да вземе реванш за загубата си с нокаут през миналата година във Вроцлав. Преди това украинецът има договорен мач срещу Тайсън Фюри на 21 декември.