Горнооряховският боец Атанас Джамбазов дебютира със загуба в турнира Bellator-85 в Лос Аднжелис. Надпреварата бе организирана от една от най-големите промоутърски фирми в ММА-спорта Bellator. Джамбазов пък е едва вторият българин подписал договор с организацията, а преди него това стори Благой Иванов – Багата.

29-годишният горнооряховчанин обаче загуби във втория рунд мача си с Емануел Нютон. Българинът бе повален на земята, а след това съперникът успя да му приложи ключ и да го накара да се предаде.

Така Джамбазов записа трета загуба в кариерата си. Поражението от Нютон сложи край и на серията му от 10 поредни победи.

Интересното е, че Джамбазов се включи в състезанието, въпреки че тренировъчния му режим бе тотално разбит от травми. На 9-и декември миналата година Наско е постъпил в болница в Бургас за операция на коляното. След като е опериран успешно и започва да се възстановява, възниква нов проблем – възпаление на окото, и следва нова операция. Джамбазов излиза от болницата на 31-ви декември, като докторите му препоръчват да не прави излишни натоварвания до 3-и януари.

Разбирайки за ситуацията около българина, американският мениджър Кен Равя предлага да се отложи дебюта му в Bellator, но Наско отказва с мотива, че е дал вече дума.