Американският ММА боец Джеф Монсън разказа за своята тактика преди мача с Александър Емеляненко, когото успя да победи. На 15 ноември 41-годишният Монсън приложи събмишън на опонента си в 3:17 минута на втория рунд, с което го принуди да се откаже.

"Основната ми цел по време на мача беше да удрям съперника и да му се вкопча в краката, за да направя тейкдаун. Но Александър беше изключително добре подготвен и ми се наложи да хвърля доста сили. Прекалено дълго време стоях пред него, а треньорът постоянно ми крещеше да се движа. Уверен съм, че Александър ме беше проучил отлично", коментира янкито.

"Мога да кажа, че той и Фьодор се отличават сериозно един от друг. Всеки от тях има собствен стил на борба. Имах много добър план за мача с него, но той не успя да се реализира. Не всичко ми се получаваше и в първия рунд срещу Александър", добави Монсън.

Припомняме, на 20 ноември 2011 година американецът загуби в Москва от Емеляненко по точки. Въпросният Фьодор Емеляненко пък е добре познат на българската общественост, която се е докоснала до бойните спортове.

Последният император, както го наричат, загуби от Благой Иванов през 2008-а, когато Багата му нанесе първа загуба от седем години и в последствие стана световен шампион по бойно самбо в категория над 100 кг.