Американецът Брайънт Дженингс подхожда с респект към световния шампион по бокс в тежка категория на четири версии Владимир Кличко и вярва, че може да отнеме титлите на укринеца.

„Респектиран съм от Владимир, от неговия стил и атлетика, но това със сигурност няма да му е достатъчно. На 25 април ще напиша история тук. Един от нас ще трябва да загуби. Но знаете ли какво? Не вярвам, че това ще бъда аз”, убеден е Дженингс.

„Може би аз съм най-атлетичният боксьор, срещу който Владимир ще излезе на ринга. Аз също мога да се боксирам агресивно и стратегически толкова добре. Сега е времето да взема тези колани. Ще има нокаут, той или аз. Аз съм готов, а и той със сигурност ще бъде”, допълни 30-годишният американец, роден в града на легендарния Роки Балбоа Филаделфия.

Междувременно организаторите обявиха, че билетите за мача на 25 април в „Медисън Скуер Гардън” в Ню Йорк се разграбват като топъл хляб. Само за първите няколко часа от пускането им в продажба са продадени 5000 от всичките 19 000 билета. Това обяви изпълнителният директор на промоутърската компания K2 Том Льофлер.

Тази среща ще бъде първата изява на Кличко в Ню Йорк след състоялия се преди 7 години там обединителен мач с руснака Султан Ибрахимов, спечелен от украинеца по точки.