Легендарният бивш боксьорДжордж Форман посочи кой е фаворитът в предстоящия сблъсък за световната титла в тежка категория на версиите IBF (Международна боксова федерация) и IBO (Международна боксова организация) между Антъни Джошуа и Владимир Кличко на 29 април в Лондон на „Уембли”.

"Ако бях хазартен човек, щях да сложа Джошуа за фаворит срещу Кличко с 6:5 - с малка разлика. Кличко знае как да спечели и ще използва големината си. Ще бъде труден мач. Ако той отново спечели световната титла – Господи! Представете си това. Ако той спечели, боксовият свят ще откачи", обяви 68-годишната легенда пред немското списание Sport Bild.

27-годишният британец Джошуа е спечелил с нокаут всичките си 18 мача на професионалния ринг. 41-годишният украинец Кличко пък не се е бил след поражението си от Тайсън Фюри в края на 2015 година.

"Всеки ден по обяд си мисля, че мога отново да се кача на ринга. Но стане ли 6 следобед, започва да си мисля: време е за сън. Старият боец в мен се събужда за 6 часа", допълва Джордж Форман, който е печелил световната титла на 45 години – рекорд в историята на бокса.

„Убеден съм, че все някога ще има някой в тежка категория, който да подобри моя рекорд. Защото ние тежките момчета зависим от нашата сила на удара. Ще има 45 или 46-годишен някъде по света, който ще може да удря правилно. Той ще подобри моето най-добро постижение”, казва още американската легенда.