Великобритания и феновете на бокса очакват с нетърпение сблъсъка в тежка категория между двамата световни шампиони Тайсън Фюри и Антъни Джошуа за обединение на всички титли, а се оказа, че те вече са се изправяли един срещу друг в спаринг през 2010 година. Тогава 22-годишният Фюри е имал 11 победи при професионалистите, докато Джошуа все още се е боксирал при аматьорите и се готвил за Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, където си спечели златен медал. Циганския крал отива в емблематичния боксов клуб Финчли в Лондон, за да направи спаринг с Ей Джей, а малко след излизането си от залата дава интервю по телефона пред Стив Бънс от "Би Би Си Лондон".

"Досега бях във Финчли и се боксирах с шампиона на ABA Антъни Джошуа. Той е под пара, много е добър. Ако трябва да бъда честен, влязох в спаринга с мисълта, че ще го давам по-леко, защото той е само аматьор и сигурно няма да иска отново да правим спаринг, ако избухна. Той директно тръгна към мен, пусна ми ляв-десен прав, ляво кроше и след това бам, нацели ме с десен ъперкът право в брадичката. Ако имах слаба брадичка като Дейвид Прайс, щях да съм в нокаут един месец. Той е много, много, много добър и съвсем млад. Следете това име, Антъни Джошуа, определено има бъдеще", споделя тогава Фюри и продължава: "Самият аз съм добър талант, считам се за един от най-добрите боксьори в тежка категория в света, но той ме нападна в тези три рунда и ми хвърли един хубав бой. Няма да отричам, той даде всичко, направо изригна. Мислех си, че един аматьор ме убива. Забавих го с няколко добри удара в тялото. Момчето е само на 20. Аз самият съм труден за удържане, така че той да се представи така срещу топ талант като мен, определено има бъдеще. Но все пак спарингът не е истински бокс, а боксът с каска не е професионален бокс".

Фюри става световен шампион през 2015 година, след като нанася на Владимир Кличко първата му загуба от повече от 11 години насам, а след период на здравословни проблеми и наказание за употреба на наркотици се завърна триумфално и победи Дионтей Уайлдър в началото на 2020 за титлата на WBC. От своя страна Джошуа стигна до олимпийската титла през 2012 година и след това влезе в професионалния бокс и спечели три световни титли. През 2019 той претърпя единствената си загуба от Анди Руис, но след това взе реванш срещу мексиканеца и си върна поясите. Преди седмица Ей Джей нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд и сега всички чакат сблъсъка му с Фюри евентуално догодина.