Световният шампион по бокс в тежка категория на IBF (Международна боксова федерация), IBO (Международна боксова организация) и WBA (Световна боксова асоциация) Антъни Джошуа и този на WBC (Световен боксов съвет) Дионтей Уайлдър са започнали преговори за мач помежду си още миналата седмица.

“Трябва да намерим компромисен вариант между реалността и фантазията. Ако направим добра сделка, няма причина това да не бъде следващият мач на Антъни. Няма да се случи за една-две седмици, проведохме само една среща, която по принцип можеше да премине добре, можеше да е и ужасна. Феновете трябва да знаят, че сме активни в желанието си да организираме такъв мач. Ние искаме мачът да се случи. Няма съмнение, че ще се случи през 2018 година, въпросът е единствено дали преди него Антъни ще проведе някой друг двубой”, заяви агентът на британеца Еди Хърн пред Sky Sports.

„Имаш двама световни шампиони - единият е най-голямата звезда в бокса, а на другия хората по улиците на “Манхатън” не му знаят името. Трябва да уважаваме Уайлдър, но трябва да се преборим за възможно най-добрите условия за Джошуа. Имайте предвид, че последният опонент на Джошуа (б.р. Карлос Такам) получи горе-долу толкова пари, колкото Уайлдър получи за последната си победа. Целта е през февруари или март 2018 година Джошуа да има съперник”, допълни промоутърът.