Антъни Джошуа, който преди година претърпя шокираща загуба от Анди Руис и по-късно успя да си върне поясите призна, че е преодолял тежкия период с часове игра на шах и изолация от външния свят.

"Имах достатъчно време да мисля след онази загуба. Тогава разбрах кои са близките ми хора. Никой от обкръжението ми не отиде на предварително планираното парти в Манхатън. Там ги чакаха момичета и приятни моменти, но те останаха с мен в тихата хотелска стая. Стояха до мен и просто си мълчаха. Тогава осъзнах, че тези момчета са истински и съм богат, че ги имам до мен", сподели световният шампион в тежка категория в интервю за SkySports.

"Те не се промениха, обичаха ме, когато биех всичко наред. След загубата осъзнах, че са тук заради мен, а не заради успехите. Да бъда боксьор ме научи как да се справям с успехите и пораженията. В дните след мача се отдадох на почивка, безброй часове игра на шах и време с близките ми хора. Получавах хиляди съобщения, но триех всичко, бяха се изолирал от външния свят, просто гледах "Сентръл Парк" през прозореца", разкри още Джошуа.

Не по-малко емоционално е изживял поражението на AJ мениджърът му Еди Хърн.

"Тръгнах си пеша от пресконференцията в 4 сутринта, въпреки че хотелът ми беше на 6-7 километра от залата. Исках просто да ходя, да си прочистя главата. Беше ужасен момент. Дните след мача трудно ставах от леглото, психически бях съсипан. Нямаше място за оправдания. Гледайки назад, съм убеден, че Джошуа не бе на 100% готов. Причините са много, но ние си взехме поуките", коментира Хърн.