Бившият световен шампион по бокс в свръхтежката категория Антъни Джошуа записа 26-ата си победа на професионалния ринг. Той нокаутира финландеца Роберт Хелениус в седмия рунд на мача им, проведен в зала „О2 Арена“ в Лондон. Това е 23-и успех с нокаут за британеца, който вече има два поредни победи след двете последователни поражения от Олександър Усик.

Първоначално 33-годишният британец трябваше да се бие с Дилиън Уайт, който обаче преди седмица даде положителна допинг проба. Това доведе до спешно търсене на съперник и в крайна сметка това се оказа Хелениус, който само преди седмица също проведе професионален мач и нокаутира сънародника си Мика Миелонен.

Джошуа започна агресивно, но едва в третия рунд успя да пласира по-силни точни удари в главата на финландеца. Всичко приключи в седмия рунд, когато британецът уцели лицето на съперника с дясно кроше, което му донесе победата.

В предварителните планове на Антъни Джошуа до края на годината са предвидени още два мача. Единият от тях трябва да е срещу Дионтей Уайлдър в Саудитска Арабия.