Световният шампион в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа не се и замисля за евентуален мач срещу официалния претендент в тази версия Кубрат Пулев. Това потвърди промоутърът на британеца Еди Хърн, който обяви сблъсъка на Джошуа с Владимир Клично на 29 април следващата година на стадион „Уембли” в Лондон.

Кобрата стана официален претендент за един от шампионските пояси на Джошуа, след като победи Самюел Питър в „Арена Армеец”, а тогава в София Кале Зауерланд сподели, че Пулев може да се бие с победителя от мача между Джошуа и Кличко до края на следващата година. Плановете на британеца обаче изглежда не са такива.

"Когато имаш мач като този с Владимир Кличко и печелиш толкова колкото печелиш от този мач, не можеш да се върнеш към доброволна защита срещу просто някого или дори за задължителна защита. Ще бъде трудно да задържим всички колани", заяви Еди Хърн

"Мисля, че след Владимир Кличко, следващият мач ще бъде с Деонтей Уайлдър”, допълни промоутърът на британеца. Американецът Деонтей Уайлдър е световен шампион във версия WBC (Световен боксов съвет).