Световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа е готов за нов супер спектакъл, след като направи такъв срещу 41-годишния украинец Владимир Кличко, нокаутирайки го в 11-ия рунд пред 90 000 на „Уембли” в събота вечер малко преди полунощ.

Самият Кличко разкри след срещата, че в договора му има клауза за реванша, но дали с украинеца или без него Джошуа вече се готви за следващото голямо шоу на професионалния ринг. Мениджърът на 27-годишния британец Еди Хърн е планирал турне по целия свят в следващите 10 години с битки на „Птичето гнездо” в китайската столица Пекин, в Лас Вегас, зала „Медисън Скуер Гардън” в Ню Йорк и дори в Нигерия, откъдето са родителите на Джошуа.

„Ще нокаутирам всеки…”, закани се британецът след категоричната си победа над Владимир Кличко.

Реванш между двамата в САЩ би бил доста примамлив от финансова гледна точка, тъй като те имат договори с американски телевизионни гиганти – Джошуа с Showtime, а Кличко с HBO.

„Много по-близо до родината е „Милениум Стейдиъм” в Кардив”, споделя Еди Хърн като вероятно място за следващата битка на Джошуа. Стадионът побира до 74 500 зрители по време на ръгби срещи, а на 3 юни там ще се проведе и финалът на най-престижния европейски клубен турнир по футбол - Шампионската лига.

Ако няма реванш срещу Кличко, вероятните следващи съперници на Джошуа са шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Деонтей Уайлдър от САЩ, новозеландецът Джоузеф Паркър - шампион на Световната боксова организация (WBO) или дори Тайсън Фюри. 28-годишният британеж победи сензационно Кличко през ноември 2015 година по този, но след това бе уличен в употреба на наркотици и започна лечение заради изпадане в депресивни състояния.

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), но засега нито мениджърът Хърн, нито Джошуа някъде са споменавали, че Кобрата е сред евентуалните следващи съперници. Все още има различни опции, а една от тях е Джошуа да оваканти пояса и да не се бие с Пулев, което е и най-вероятно да се случи.