Британският боксьор Антъни Джошуа подходи много философски след победата си по точки над Анди Руис. Снощи 30-годишният британец надви американеца с мексикански произход с единодушно съдийско решение. Той сподели, че иска още един мач срещу Руис.

“Всичко опира до подготовка. Ако един ден издам книга, ще говоря за моята кариера. Важен е опитът. Животът е като скоростно влакче. Какво искаш да правиш? Да се предадеш? Да се откажеш? Искам да благодаря на Господ. Следващото, което искам да кажа е: Човече, първият път беше много яко, трябва да го повторя. Човек като мен не търси оправдания. Моят приятел Дерек Чикора заяви, че ще спечеля този мач, ако съм готов да умра“, заяви Джошуа пред „Скай Спортс“ след победата си.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Свикнал съм да нокаутирам хората, но в предишния мач аз пострадах. Затова отдадох заслуженото на Руис и казах, че ще се поправя следващия път. Изключително много уважавам Анди. Целият ни спорт се отнася до това да нанасяш и получаваш удари. Аз не си промених характера. Както казва нашата поговорка: „Остани гладен, бъди скромен“. Аз към гладен и скромен.“, допълни 30-годишният британец.

„Много съм емоционален след победата. Тя е за публиката, за целия британски бокс. Победата е тяхна и заедно написахме историята. Искам отново да се изправя срещу Анди Руис на ринга, тъй като е много талантлив. Мога да се боксирам, но обичам да се бия. Аз съм воин в сърцето. Понякога ти нокаутираш съперника, но следващия път това може да се случи на теб. Аз съм човек, който прави грешки. Когато загубих вярната посока в живота си, аз се поучих. Когато претърпях загубата през лятото, трябваше да израсна като боксьор. Животът е като бокса и затова ми харесва, тъй като вървят ръка за ръка“, завърши Джошуа.