Световният шампион Антъни Джошуа защити трофеите си в тежка категория и записа 22-а победа от 22 мача. Британецът нокаутира в седми рунд руснака Александър Поветкин и обяви, че е готов да се бие с Дионтей Уайлдър за единствения пояс, който му липсва. 

"Първо искам да благодаря на всички, че дойдохте. Тук съм си у дома! Искам да благодаря и на Поветкин и тима му за този мач. Поветкин е много корав съперник, доказа го. Вкарваше добри удари, добри крошета. Аз правех това, което тренирах в залата. Знаех, че е слаб при ударите в тялото, силен е, когато цели главата. Атакувах го в тялото, всеки един удар там го забавяше. Знаех, че може да ми трябват 7, 9, дори 12 рунда, но накрая ще го пречупя", започна Джошуа.

"По-ниските боксьори могат да ме уцелят много добре в носа. Но най-важното е какво ще се случи на 30 април. Аз нямам повече претенденти, няма кой да иска да си проправи път към мен. Затова нека питам публиката - с кого искате да се бия на 30 април? Понякога ми се прави да правя официални защити, но искам да чуя хората какво искат като мой съперник", сподели Джошуа и чу "Уайлдър" от публиката. 

"Не искам да обвинявам Уайлдър, двамата поговорихме доста. Да, ако той успее да победи Тайсън Фюри, готов съм да се бия с него след това. Имаше доста напрежение за Поветкин, но цялата страна беше зад мен, цялата страна е запалена по бокса. Енергията тук е специална и ме зарежда. Номер едно е Уайлдър за мен, с него искам да се бия", каза световният шампион.  

"Преди може би нямаше да спечеля този мач. Но благодаря на екипа ми, на диетолозите, на охраната, на всеки, който прави живота ми по-лесен. Аз се уча непрекъснато. Не искам да говоря за развитието си, интересува ме 30 април. Не гледам другите, концентрирам се върху себе си. Дилиан Уайт е сериозен боксьор, с такива искам да се бия. С него сме зверове, и двамата идваме от джунглата. Ако той иска мача, аз съм готов. Колкото е по-тежък претендентът, толкова повече се уча. Вече съм на различно ниво, постоянно се подобрявам", завърши Джошуа.