Световният шампион на IBF в супертежка категория Антъни Джошуа си набеляза евентуални съперници при победа над Владимир Кличко на 29 април.

Британецът е спряган за мач с Кубрат Пулев, ако пречупи украинеца, но българинът явно не влиза в плановете му. Целта на Джошуа е да обединява световните титли, заради което желанието му е да победи световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър (САЩ) и носителя на пояса на WBO Джоузеф Паркър (Нова Зеландия).

"Искам да победя Кличко и, когато това се случи, аз ще започна да чукам по всички врати. За мен ще бъде чест да отида в Америка, да разкажа на хората за себе си, така че когато се появи възможност, всички ще знаят кой съм и на какво съм способен.

В супертежка категория има добри имена, но не мога да чакам Тайсън Фюри да се върна на ринга. Или пък Дейвид Хей да се разправи с Тони Белю. Или обратното. Кличко, Уайлдър и Паркър - това са ключовите имена за мен. Тези момчета притежават пояси и аз просто искам да им ги открадна", заяви Джошуа за "Скай Спортс.