Горяна Стоева, талантливата спортистка, която за малко не се отказва от кариерата си заради адвокат Николай Хаджигенов, се съгласи да разкаже пред БЛИЦ за преживения от нея кошмар.

Както БЛИЦ писа, през 2015 година, когато Хаджигенов е съдия по кикбокс, Горяна решава да поиска от него професионален съвет за това как се справя. Двамата пътуват с автобус на отбора към европейското първенство за кадети в Сан Себастиан - Испания. Вместо да поощри момичето, което тогава е едва на 14 години, той го обижда и му казва, че е "дърво". Заради всичко това Горяна преживява истински срив и така и не успява да се класира добре в първенството.

След този случай Горяна се срива и се налага да премине през много болка, преборвайки се с депресията да продължи напред. Накрая все пак упоритото, талантливо момиче доказва, че Хаджигенов е сгрешил в преценката и става европейски шампион, прославяйки България.

Пред БЛИЦ Горяна признава, че спомените за онзи кошмарен момент, когато мечтите й се сриват за миг, все още я връхлитат.

"Това се случи наистина. Малко ми е неприятно да говоря отново за това, бях травмирана доста тогава, изпаднах в депресия, не искам да си спомням за това. Всяко дете има надежди, исках да почувствам, че някой вярва в мен, затова потърсих мнение от Хаджигенов. Приемах го като възрастен, смятах, че мнението му е адекватно и би трябвало да е вярно това, което казва - той е съдия, нали и затова му повярвах на всички", спомня си Горяна.

Тя признава, че единствено най-близките й хора са й помогнали да излезе от дупката и да продължи да си вярва.

"Винаги слушам съветите на майка ми и на хората, които ме подкрепят и когато се срещна с такива изказвания и хора като Хаджигенов, които искат да ми повлияят по такъв начин, си спомням, че има и други, чието мнението би трябвало да е много по-важно за мен и се абстрахирам. Много пъти мислех тогава да се откажа от кариерата си, но всъщност спорта, бокса, кикбокса е нещо, което винаги ме е крепяло и ми помагаше да не изпадам в депресии", разказва Горяна.