Даниел Асенов завоюва четвърта европейска титла в кариерата си до момента! 20-годишният българин успя да победи Дийн Фаръл от Англия на финала в категория до 52 килограма на шампионата по бокс за мъже в Харков (Украйна). Успехът на БГ Тайсъна дойде с 3:2 съдийски гласа - 29:28, 28:29, 30:27, 27:30, 29:28.

По този начин Асенов отмъсти на съперника, който го надви в мача за бронза на олимпийската квалификация в Самсун през 2016 година, когато обаче и двамата се класираха за игрите в Рио де Жанейро.

"Постигнах четвърта Европейска титла от общо 5 Европейски финала в моята кариера! Всичко, което правя е за моята любима страна - България! Гордея се, че мога да се нарека БЪЛГАРИН!", написа щастливият шампион във "Фейсбук" минути след триумфа си. 

За БГ Тайсъна това е четвърта европейска титла в колекцията и трети трофей от началото на годината. През 2013 г. той за пръв път стана шампион на Стария континент, но при юношите в категория до 49 кг от първенството в Анапа (Русия). През 2015 г. триумфира на шампионата в Самоков при мъжете в кат. до 52 кг, в която през този март стана и европейски златен медалист за мъже до 22 г. в Браила (Румъния). В края на февруари в София пък Асенов спечели международния турнир за купа "Странджа" при мъжете.

БГ Тайсъна донесе и единствения медал за България от Харков, а заедно със Стефан Иванов (кат. до 56 кг) си спечелиха и квоти за световното първенство в Германия в края на август. Нееднократно Асенов е заявявал, че целта му тази година ще е да се качи на европейския и световния връх – първата крачка вече е направена, идва ред на втората.