Сблъсъкът в Москва между Владимир Кличко и Александър Поветкин електризира боксовия свят като никой друг двубой в тежка категория през последните години. Както е известно, победителят от този мач ще бъде следващ съперник на Кубрат Пулев – Кобрата. Не всички експерти обаче мислят, че Кличко е изявеният фаворит в този дуел, който е на 7 октомври (събота) около 22:30 часа българско време.

Най-значимият дуел за титлата в тежка категория с рекордния награден фонд от 17 милиона евро разделя света на бокса на два лагера. Хенри Маске и Фриц Сдунек вярват, че Владимир Кличко бързо ще нокаутира съперника си. Ули Вегнер и Артур Абрахам обаче са убедени, че Александър Поветкин може да направи изненадата.

„Стилистично Поветкин ще създаде големи проблеми на Кличко. На своя страна руснакът ще има цялата публика, което му дава предимство. С правилната тактика мисля, че Поветкин ще спечели по точки”, сподели треньорската легенда Ули Вегнер.

„Поветкин може да реагира многостранно, което не бе по силите на последните съперници на Кличко. Въпросът е дали Кличко ще се наложи със своята физика. Ако не успее, виждам Поветкин с предимство”, споделя бившият световен шампион Артур Абрахам.

Клично е световен шампион в тежка категория във версиите IBF, IBO, WBO и супершампион във версия WBA. Той ще се бори за световната корона за 24-и път в историята. Последната жертва на доминацията му бе италианецът Франческо Пианета, който загуби с технически нокаут в шестия рунд през май.

„Владимир ще победи бързо, защото физически превъзхожда съперника си”, вярва бившият световен шампион Хернри Маске. На неговото мнение е и боксовият треньор Фриц Сдунек: „Той ще нокаутира Поветкин със силната си дясна ръка. Това може да се случи около осмия рунд”.