Състезаващият се за България натурализиран кубинец Хавиер Ибаниес записа убедителна победа срещу Филип Колак от Хърватия на Световното първенство по бокс в Белград в категория до 57 килограма.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Ибаниес отказа съперника си малко преди края на втория рунд. Той проведе много силно срещата, като доминираше от първия гонг и със страхотни комбинации направи така, че противникът му изпадна в нокдаун в края на рунда. Съвсем логично родният национал продължи в сходен стил на провеждане на мача, доминацията му стана още по-осезаема и той ликува с крайния успех 30-ина секунди преди края на втората част.

Така Ибаниес се изстреля към третия кръг на Световното първенство. Така родният национал ще се изправи срещу Илмар Гонсалес от Колумбия. Двубоят им е предвиден за 1 ноември, понеделник.

От 16:15 часа е и второто българско участие за днес - Петър Белберов излиза срещу Кади Агнес от Сейшелски острови в категория до 92 килограма.

Световното първенство приключи за Кирил Русинов. В категория до 60 килограма той изигра много оспорван и равностоен мач с Тадей Чернога от Словения. Двубоят премина през няколко обрата, но в крайна сметка Русинов отстъпи с 2:3 гласа.