Покрай шокиращата загуба на Антъни Джошуа от Анди Руис-младши се появиха множество версии за допълнителни причини, довели до поражението на вече бившия шампион в тежка категория на три от четирите боксови федерации.

Най-широко тиражираната версия е, че Джошуа е бил нокаутиран по време на спаринг непосредствено преди битката с мексиканеца. Според специализирания сайт World Boxing News въпросният боксьор е американецът Джоуи Давейко. Той е бил повикан от щаба на Джошуа за спаринг, тъй като има сходни физически габарити с Руис-младши. Изданието съобщава, че Давейко е пратил Джошуа на земята и той е получил сътресение, като дори спекулира, че двамата не са носили предпазни каски на главите си.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Журналистът от друг специализиран сайт FightNews.com информира в “Туитър”, че попитал Давейко чрез съобщение дали е вярно, че нокаутирал Джошуа в спаринг. “Той отказа да потвърди или отрече, но отговори с няколко емотиконки на тъжно лице”.

Бащата на Джошуа е настоявал битката с Руис да не се проведе на планираната дата, а да бъде отложена с няколко дни, само че от екипа на Еди Хърн са настояли, защото са били уверени в успеха на британеца.

Камерите хванаха Джошуа в паузата между шестия и седмия рунд да пита треньора си “Защо се чувствам така”. Други версии включват паник атака на AJ преди двубоя, а Еди Хърн обясни, че боксьорът му не е имал сътресение, а ечемик в окото.