На 30 януари, петък, от 19:00 часа в столичната зала "Универсиада" ще се проведе финалът на първия сезон на Нощта на професионалния бокс в категория до 81 килограма от сериите на АИБА Про Боксинг. На ринга в столичната зала "Универсиада" българинът Спас Генов, след две победи в сериите, ще се изправи срещу ирландеца Джоузеф Уард за място в челната тройка. Шоуто е гарантирано с невероятното участие на актьора Веселин Калановски и невероятни акробатични изпълнения.
 
Цените на билетите за последната Нощ на професионалния бокс са 10 лева, а за ВИП-места край ринга - 50 лева.
 
Домакин на събитието е Българска федерация по бокс. В шампионския мач един срещу друг ще се изправят Ехсан Рузбахани (Иран) и Джозеф Кенеди Сейн Пиер (Мавриций). Двамата поднесоха изненади в третия кръг, когато нанесоха първи загуби съответно на Матийо Бодерлик (Франция) и Никита Иванов (Русия), като настоящият европейски шампион в категорията Иванов дори понесе първия в състезанието нокаут.
 
Победителят от двубоя между Рузбахани и Сейн Пиер ще определи и първия шампион на APB в кат. до 81 кг. Той няма да участва във втория цикъл, който започва през март, а ще чака победителя от него. В директен мач между двамата ще бъде определен и първия носител на олимпийска квота за Рио де Жанейро-2016 в категорията.
 
Програмата за 30 януари: Ойбек Мамазулунов (Узбекистан) - Серж Мишел (Германия) Матийо Бодерлик (Франция) - Никита Иванов (Русия) Спас Генов (България) - Джоузеф Уард (Ирландия) Ехсан Рузбахани (Иран) - Джозеф Кенеди Сейн Пиер (Мавриций).
 
Публичният кантар ще се състои на 29 януари, четвъртък, от 12,30 часа в Парадайс център. Нощта на професионалния бокс се провежда със съдействието на Министерство на младежта и спорта, Рефан България, Победа, Paradise Център, Night Flight, БНТ 1, Метрореклама.