Феновете на бокса получиха обнадеждаващи новини във връзка с очаквания голям мач между британските боксьори Тайсън Фюри и Антъни Джошуа.

Преди два дни Циганския крал направи оферта на Ей Джей за битка, като Джошуа ще получи 40% от пригодите за мача. Антъни почти веднага прие предизвикателството, а днес и от щаба му са дали зелена светлина за организирането на битката.

Предложението на Фюри беше за мач през ноември, но Джошуа е поискал повече време за подготовка, затова двубоят ще се проведе през декември.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вече се обсъждат детайли по организацията, като Тайсън Фюри има изискване да бъде включена клауза за реванш. Причината за това е, че ще бъде заложен шампионският му пояс във версия WBC на свръхтежката категория.

Джошуа имаше време до днес да обяви решението си и то е, че бой ще има. Неговият промоутър Еди Хърн вече е провел първи разговори с Джордж Уорън – син на мениджъра на Фюри Франк Уорън.

Счита се, че големият мач ще бъде на стадион „Мюнисипалити“ в Кардиф. Според информациите, Франк Уорън дори вече е наел съоръжението.

Първоначалното желание на Тайсън Фюри беше да проведе обединителен мач за световните титли с Олександър Усик, който притежава шампионските пояси във версии WBA, IBF и WBO. Украинецът обаче отказа да се бие до следващата година, за да прекара повече време със семейството си във военните условия на Украйна и да излекува контузиите, получени във реванша срещу Джошуа на 22 август.

Както е известно, Усик записа две победи над Ей Джей в рамките на 11 месеца, с което първо спечели, а след това затвърди притежанието на шампионските си пояси. Джошуа пък загуби три от последните си пет мача – два пъти срещу Олександър Усик и веднъж срещу Анди Руис. Двете му победи пък са срещу Руис и Кубрат Пулев.

Тайсън Фюри за последно беше на ринга на 23 април, когато нокаутира Дилиан Уайт. След това Циганския крал обяви, че прекратява кариерата си, но беше изкушен за завръщане от вероятен предстоящ мач срещу Олександър Усик. През кариерата си до момента Фюри има 32 победи (23 с нокаут) в 33 мача. Единственото изключение е равенството с Дионтей Уайлдър на 1 декември 2018 г.