Ветеранът от UFC и PRIDE, Мирко Филипович, даде коментара си след загубата на Алистър Овърийм в UFC 156 срeщу Антонио Силва. Вижте защо той не е изненадан от поражението на холандеца.

"Не бях изненадан от победата на Силва и знаех, че той ще спечели. Не искам да звуча като някой умник, но ще ви обясня защо смятах така. Първо, Силва е голям и здрав, с голямо сърце и победи Фьодор Емеляненко. А Алистър го подцени много и го дразнеше с арогантните си закачки, така че това мобилизира Силва по възможно най-добрия начин. Второ, Силва е натурален боец в тежката категория, а Алистър за пръв път от 2007-ма насам, откакто започна да качва маса - се би без медикаментите, които е ползвал през всички тези години, включително тестостерон и всички останали глупости покрай него.

Още на кантара видях, че мускулната му маса е далеч от това, което беше преди, той имаше килограмите, но нямаше такава дефиниция, тъй като не можеше да взима нищо, защото беше наблюдаван от атлетическата комисия. Това дава отражение на физиката на човек, който е ползвал тези препарати за да увеличи силата, издръжливостта, толерантността към болката и агресивността си с години. А сега това го нямаше. Алистър е отличен боец, но все още дължи уменията си на нещо мръсно, забранено и особено опасно за здравето.

Не мисля, че той обръщаше внимание на това, той искаше успеха на всяка цена. А третото нещо, е че Алистър се държа толкова арогантно, че някой трябваше да го постави на място. По време на двубоя и на кантара той се държеше така, сякаш е измислил бойния спорт. Силва го постави на място и му даде урок! Поздравления, Силва, от сърце!"