Българският национален отбор по кикбокс направи фурор в Италия и стана първи в комплексното класиране по медали на завършилото Световно първенство за кадети до 19 години в Йезоло.

Състезателите ни спечелиха рекордните 28 световни титли в различните стилове и категории. Такъв успех се случва за първи път в 35-годишната история на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Освен 28–те титли, България излъчи още 22-ма сребърни и 19 бронзови медалисти. Така с общо 69 отличия страната ни стана първа сила в световния кикбокс за 2022 година при подрастващите.

С най-много титли ще се завърне Калина Бояджиева, която стана трикратна световна шампионка в три стила на татами.  Призът за номер 1 при младежите бе връчен на българският кикбоксьор Пламен Божинов, който стана носител на две световни титли и едно сребро също в леките стилове на татами.

При момичета старша възраст до 18 години България спечели отборната титла в състав Калина Бояджиева, Христина Андонова и Гергана Генчева.

Анна Минкова получи приза за "Рефер номер 1 на ринг" на специална церемония, организирана от Световната федерация по кикбокс (WAKO) в Йезоло.

Представянето на националите по кикбокс в Италия ще бъде трамплин за следващото им участие на международната сцена – Световното първенство за мъже и жени в Турция през месец ноември.