Четиримата български таекуондисти, които ще вземат участие на световното първенство за мъже и жени в Мексико след седмица, се представиха отлично на един от най-старите международни турнири "Dracula Open G2" в Румъния.

Калоян Бинев спечели пет последователни победи в категория до 74 килограма и грабна категорично златния медал. Той надделя срещу представители на Гърция, Турция, Молдова и САЩ, за да се изправи на финала срещу таеуондист от Испания. Бинев бе безгрешен и в двата рунда и се качи на най-високото място на почетната стълбичка. Той бе определен и за най-добър състезател на турнира при мъжете. 

Митко Джорджев в категория до 68 килограма също бе в отлична серия, но на финала противникът му го изрита непозволено, което не бе забелязано от реферите и Джорджев взе сребърен медал. 

При жените българката Селен Гюндюз в категория до 49 килограм спечели златен медал след като записа четири категорични победи. На финала тя се изправи срещу представителка на САЩ. И в двата рунда българката игра отлично, особено във втория, където записа категорична победа с 6:0 точки. Гюндюз бе определена за най-добра състезателка при жените. Другата националка в същата категория Николет Костова игра силно и се класира на трето място. 

Състезателите, които са част от националния отбор Митко Джорджев и Николет Костова са представители на ТК Гладиатор от Дупница с личен треньор Христо Михалчев, Калоян Бинев представя ТК Сунг Ри от Ботевград с личен треньор Владимир Далаклиев, а Селен Гюндюз е с треньор Чагри Кизил.

В класирането при мъжете България зае първо място, а в генералното подреждане българските таекуондисти се класираха на трето място.

Треньорът Фарзад Золхадри бе определен за номер 1 на турнира Dracula Open 2022.