Световният шампион в тежка категория на професионалния бокс Тайсън Фюри отново демонстрира огромното си самочувствие. 33-годишният британец победи с технически нокаут претендента за пояса във версия WBC Дилиън Уайт след шест рунда на ринга пред 94 000 зрители на "Уембли" в Лондон.

"Много съм доволен от представянето си. Надявам се и той да е доволен от своето. Просто не можеше да се бие с шампион. Аз съм не просто шампион, а легенда в този спорт. Това никой не може да го отрече. Никой от великите в тежката категория не ме е побеждавал. Тук не става въпрос за самочувствие. Преценете сами - висок съм 206 см, тежа 122 кг, движението ми е като в средна категория, нанасям удари като гръм и издържам всички попадения", коментира Фюри след поредния си голям успех.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Британецът защити титлата си и така записа победа номер 32 в професионалната си кариера от 33 мача. От тези победи 23 са с нокаут, като Фюри има и едно равенство.

"Посвещавам победата на Исус Христос. Много съм ентусиазиран от мощната подкрепа от трибуните. Не мога да повярвам, че 94 хиляди души дойдоха, за да ме гледат. Благодаря на всички хора, които си купиха билет", каза още Фюри.

"Уайт е войн. Няма срамно в това, че е загубил, той има сърце на лъв. Един ден ще е световен шампион", продължи британецът.

"Обещах на любимата ми Парис, че това е последният ми мач. Мисля, че след мачовете с Уайлдър, това е краят. Това е финалната завеса на Циганския крал, тук на "Уембли", завърши Тайсън Фюри.