Георги Вангелов остана на пето място в категория до 61 кг свободен стил от Европейското първенство по борба в Букурещ, след като отстъпи с 3:7 на Нурадин Новрузов от Азербайджан в схватката за бронзово отличие.

Българският олимпиец и Новрузов си размениха по една точка в началото, но борецът от Азербайджан записа още две секунди преди изтичането на първата част. След почивката той натрупа още четири точки за 7:1, а Вангелов върна само две до края. Така българинът не успя да спечели четвъртия си бронз на европейски първенства.

Вангелов записа победи срещу молдовеца Леомид Колесник и беларусина Андрей Бекренев, след което загуби на полуфиналите срещу руснака Абасхаджи Магомедов. Схватката продължи само няколко секунди, защото българският национал получи контузия.

По-късно днес Ален Хубулов има шанс да спечели последен медал за България на европейското първенство. Той надви с 10:0 австриеца Йоханес Лудешер в репешажа при най-тежките до 125 кг и ще се изправи срещу състезаващия се с неутрален статут Дзянис Храмянков.