При изключителен интерес започна турнира България Оупън по Таекуон-До ITF в зала “Скаптопара” в Благоевград. Над 1000 души още от сутринта заеха своите места по трибуните и изгледаха началото на надпреварата, която започна със спаринг - индивидуално при юноши младша и старша възраст.

Рекордните близо 500 състезатели от осем страни участват в големия международен турнир по Таекуон-до ITF, който е организиран от благоевградския клуб „Фолкън“. Общо състезатели от 45 отбора от Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, Македония, Унгария и Румъния се борят за титлите в тазгодишната проява. Турнирът е от най-високия клас А, което го прави изключително авторитетен и престижен.

България е представена от 25 клуба, а от Гърция идват 13 отбора. Надпреварата за първи път се провежда само в две дисциплини, но пък те са най-атрактивните – спаринг и отборен спаринг.

“Интересът към турнира е огромен. Всички, които заявиха участие, пристигнаха и организацията е на ниво. Погрижили сме се както за състезателите от България, така и за гостите от чужбина всичко да е наред и да останат с прекрасни впечатления от нашата работа като организатори”, заяви президентът на федерация Марио Богданов - VII дан.

Утре, неделя, са финалите във всички възрастови групи, като с огромен интерес се очакват схватките при мъжете и жените, които стартират в 9:00 часа.