Световна ММА звезда избра българското ~ерноморие за почивка. Александър Волков е в Свети Влас за седмица, информира bTV.

201-сантиметровият руснак, който успя да нанесе едното от двете поражения в кариерата на Благой Иванов-Багата, пристигна за пръв път у нас със семейството си. Вместо на плажа обаче той потърси фитнес, за да не губи форма в неуморната си подготовка за следващия сблъсък в UFC. 

"Аз искам да стана шампион в UFC и правя всичко за това. В това число и подготовката ми тук в България е крачка към следващата ми победа, която е за световната титла. Ако взема пояса на UFC, обезателно ще дойда в България с пояса, за да го покажа на моите приятели", каза руснакът. 

Волков, който победи в турнира Белатор Багата, сега е под номер 6 в най-комерсиалната бойна верига. Наскоро той допусна загуба от американеца Дерик Люис, който пък ще бъде следващия съперник на Иванов в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк на 2 ноември.

Люис е пети в ранглистата на UFC, докато българинът се изкачи на 10-то място в нея. Очаква се Александър Волков да се бие с друг претендент за световната титла от Топ 5 през ноември.