Oлимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова благодари за подкрепата след спечеления сребърен медал за България на световното първенство по карате в унгарската столица Будапеща. В категория 55 килограма "кумите" 23-годишната българка загуби в събота в спора за титлата от Туба Якан (Турция) с 1:8.

Това е исторически първи сребърен медал за страната ни от шампионат на планетата за мъже и жени и трети в кариерата на Горанова след двата бронза - от Мадрид 2018 и Дубай 2021.

"Трето участие на Световно първенство и трети медал за мен! Благодаря на треньора ми Йована Прекович за това незабравимо приключение заедно, и че ме направи още по-добра каратистка! Благодаря на всички, които ме подкрепяха и вярваха в мен. На всички други отбори, които викаха и ръкопляскаха за мен! Благодаря на момчетата от националния отбор, на треньорите и на ръководството на Българската федерация! Както и на моето семейство и всички мои приятели! Огромна благодарност и на спонсорите ми", написа Горанова в социалните мрежи.

Припомняме, че Ивет първо пред БЛИЦ Live съобщи преди месеци, че има нов треньор - сръбкинята Йована Прекович, също като нея олимпийска шампионка.

 

VICE-WORLD CHAMPION! Трето участие на Световно първенство и трети медал за мен!!! Благодаря на треньора ми...

Публикувахте от Ivet Goranova в Понеделник, 30 октомври 2023 г.