Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу руснака Андрей Федосов (32-3) на галавечерта в Ингълууд (САЩ, Калифорния), на която и брат му Тервел Пулев ще се завърне на ринга за първа битка след повече от година пауза. Това разкри един от най-изтъкнатите специалисти в сферата на бокса – Дан Рафаел, според който Кобрата ще подгрява брат си на 14 май - само 10 дни, след като Кубрат навърши 41 години.

Това ще е първи мач за Кубрат след поражението от Антъни Джошуа на 12 декември 2020 година, След това той направи един двубой по правилата на „Траяд Комбат“ срещу Франк Мир, в който нокаутира бившия световен шампион на UFC за по-малко от две минути.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Андрей Федосов е на 35 години и е висок 185 сантиметра, като има 32 победи от 35 двубоя, 26 от които са дошли след нокаут. Руснакът ще има сериозно домакинско предимство в двубоя, тъй като от години живее в Калифорния. Федосов е в серия от 8 поредни победи, като последната му загуба е с технически нокаут от Брайънт Дженингс на 14 юни 2013 година.

През април 2021 година Федосов отказа още в първи рунд азербайджанеца Махамадрасул Маджидов, който е бронзов олимпийски медалист от Лондон 2012 и световен шампион от 2011, 2013 и 2017 година.

Очаква се потвърждение на новината от лагера на Кубрат Пулев, чието име е спрягано и за други съперници, сред които Карлос Такам, Чарлс Мартин и други.