Деница Елисеева постигна категорична победа в първия си мач на европейското първенство по бокс за жени в столичната „Асикс Арена“. В категория до 60 кг тя победи унгарката Кинга Мезевари с 5:0 (30:27, 30:26, 30:27, 30:27, 30:26) и се класира за ¼-финалите. Там нейна съперника ще бъде молдовката Кристина Кравченко, която победи също с 5:0 испанката Гонсалес.

Елисеева, която е европейска шампионка от предишното първенство отново в София през 2016 г., но при 57-килограмовите, донесе третата победа за България от три изиграни срещи на нашите след Станимира Петрова и Мелис Йонузова.

37-годишната Деница превъзхождаше значително съперничката си и не остави никакви съмнения у съдиите. Въпреки че мачът й се забави близо 40 минути заради проблем с осветлението в залата, българката показа много добър бокс.

„Бях притеснена преди началото. Първият мач винаги ми е тежък, а се и видя, че лесни съпернички няма, сподели след слизането си от ринга Елисеева. – Досега все нещо ми се случваше – я контузията в крака, от която едва се върнах, я счупения нос на „Странджа“. Искам тук да покажа най-накрая на какво съм способна.“

Деница призна, че бронзът за нея ще е провал, макар на полуфиналите да я очаква силната рускиня Анастасия Белякова, бронзова медалистка от Рио 2016. „Разчитам на медал от по-благороден метал, тъй като с финсирането за него издържам подготовката си след това“, откровена бе Елисеева.