Традицията от първия ден българските боксьори да печелят по три победи на сеанс бе спазена и тази сутрин на 66-ия международен турнир „Странджа“, който се провежда в столичната зала „Универсиада“.

Победи днес записаха опитните ни боксьорки Стойка Петрова, Светлана Каменова и Деница Елисеева, а младите Златислава Чуканова и Венелина Поптолева (и двете по на 19 г.) напуснаха надпреварата. Световната ни шампионка за девойки от Албена 2013 Поптолева загуби по точки от холандката Алисия Холзкен в първия кръг на кат. до 51 кг, въпреки че по всеобщото мнение на треньорите е водила мача и е трябвало да го вземе.

Европейската ни шампионка Стойка Петрова бе категорична срещу Мубарак Камалова от Узбекистан и спечели мача в същата категория с единодушното решение на съдиите – 3:0 (40:36, 40:32, 40:35).

Много ценен успех извоюва Светлана Каменова във втория кръг на кат. до 60 кг. Тя се справи с опитната състезателка на Азербайджан Яна Алексеевна, сребърна медалистка от световно първенство. Българката взе превес в мача още в първия рунд и въпреки че Алексеевна отвърна на ударите й във втория, нашето момиче бе по-активното и с мощната подкрепа на съотборнички и публика стигна до успеха с единодушие при съдийските гласове – 3:0 (39:37, 40:36, 40:36).

Също с безспорна победа се поздрави и Деница Елисеева при 60-килограмовите. Тя се справи с атлетичната панамка Карол Хибърт в много оспорван мач, в който и двете си размениха доста удари, но българката бе по-активната и играеше с повече хъс.