Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински направи изявление по повод представянето на българския национален отбор на европейското първенство в Минск.

"Току-що пристигнах в Минск, тепърва ще разговарям персонално с треньорите и състезателите и ще искам отчет, за да си направя съответните изводи. След като няма успехи, трябва да се установят причините за това.

Разбрах от колегите - президенти на национални федерации, че всички имат проблеми с адаптирането към новия начин на съдийство и на точкуване, който позволява по-свободен бой и се доближава до професионалния бокс. Може би това изигра лоша шега на нашите състезатели, но не искам да търся причините само в съдийството.

На следващия управителен съвет на федерацията, който ще свикам в най-скоро време, ще видя какви действия ще се предприемат за развитието на българския бокс. За мен е важно да се изправим лице в лице с проблемите и да намерим тяхното решение, а не да се крием по недостоен начин, на което някои анонимни хора се надяват. Но аз нито за миг няма да спра да работя за българския бокс и ще продължа да работя всеотдайно с моя екип. Защото ние сме колектив, работим в екип и твърдо заставам зад екипа си - състезатели и треньори.

И бих завършил с думите на най-великия боксьор за всички времена Мохамед Али: "Най-голямата грешка е непрекъснато да съжаляваш за минали грешки", коментира Инински пред БТА.