ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ММА боецът Арян Бхулар получи червен картон и изгонен от мача му срещу Амир Алиакбари по време на първото галасъбитие на бойната верига ONE в Катар. Това е исторически момент, тъй като за първи път в историята на смесените бойни изкуства състезател е дисквалифициран с червен картон.

Двубоят между Бхулар и Алиакбари беше трети от програмата. 37-годишният канадец Арян Бхулар вече беше получил два жълти картона от съдията Хърб Дийн заради пасивност.

Той обаче продължи да избягва схватките с Алиакбари и това принуди рефера в крайна сметка да му покаже червен картон 4:15 минути преди края на мача.

Това е първият случай, при който в събитие на ONE се показва червен картон. В другите ММА вериги за пасивност се отнемат точки. Въвеждането на жълти и червени картони в смесените бойни изкуства е вдъхновено от футбола.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Направеното от Арян е неприемливо. За първи път в историята на нашата организация се показва червен картон. Той просто не искаше да се бие. Как може да се професионален боец и да не искаш да се биеш? Той предаде Индия – родината на неговите предци. Не мисля, че в Индия вече ще гледат на него като на герой“, коментира изпълнителният директор на ONE Чатри Ситьодтонг.

Арян Бхулар е бивш шампион в тежката категория на ONE. Той има и четири мача в най-силната ММА верига UFC. Личният му баланс в смесените бойни изкуства вече е 11 победи и три загуби.

Канадецът е бивш състезател в свободната борба, където е шампион на Британската общност за 2010 г. и бронзов медалист от Панамериканските игри през 2007 г.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!