Ивет Горанова помете конкуренцията и спечели квалификационния турнир по карате в Париж, класирайки се за олимпийски игри в Токио, започващи на 23 юли. 

Звездата от Плевен беше безпощадна, побеждавайки наред в категория до 55 килограма. Ивет проведе цели 9 боя в един ден. След 5 победи в 6 мача в началото на турнира Горанова достигна до финалната четворка. Там премери сили с Дорота Банашочик (Полша) и Ана Чернишова (Русия), а на Молдир Жангбирбей oт Казахстан отмъсти за нанесената по-рано загуба. 

Президентът на КБИ "Петромакс" и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате Русалин Русалинов поздрави Ивет и личния й треньор Ангел Ленков.

"Щастлив съм! Ивет Горанова е номер 1 в Париж, спечелихме квота за Олимпийските игри по най-категоричния начин. Честито на всички плевенчани. А на Ивет и Ангел, поклон!", написа Русалинов във "Фейсбук".

Припомняме, че в Токио каратето ще дебютира в програмата на олимпийските игри.

Квотата на Ивет Горанова е 32-рата към момента за България. 

Каратистката е златен медалист от Европейските игри в Минск (2019 г.) и бронзов медалист от Световно (2018) и европейско първенство (2019). 

 

We have tickets for Olympic Games! #tokyo2021olympics

Публикувахте от Goranova Ivet в Събота, 12 юни 2021 г.

 

Тя го направи! Ивет Горанова спечели квота за Олимпиадата в Токио! С търпение, мотивация, тренировки, дисциплина и амбиция по пътя към Олимпийските игри.

Публикувахте от Младите хора - Бъдещето на България - отговорни и активни в Петък, 11 юни 2021 г.