Президентът на БФТaeкуондо Слави Бинев бе избран единодушно за индивидуален член на БОК. Това се случи по време на редовното Общо събрание на Българския олимпийски комитет и идва по-малко от седмица, в която страната ни бе домакин на две ключови първенства в света на таекуондо. 

След отличените заслуги на Бинев към този спорт и назначаването му за първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз, това е поредното признание за дейността на БФТ, за развитието и популяризирането на спорта, само в рамките на месец. По време на събитието, което бе ръководено от кралицата на българския спорт - президента на БОК Стефка Костадинова се отчете една паметна година в историята на олимпизма у нас. В този период се състояха честванията на 100-годишнината на БОК, събитията бяха почетени лично от президента на МОК Томас Бах и редица влиятелни личности на световния спорт. Изтъкнато бе и българското представяне на европейските игри в Краков-Малополска и на европейските олимпийски фестивали.

Общото събрание на БОК прие за нов член и Боран Хаджиев. Делегатите почетоха със ставане на крака и едноминутно мълчание паметта на българския патриарх Неофит.