Президентът на Българската ММА федерация Станислав Недков-Стъки бе избран за председател на новосъздадената Балканска федерация по смесени бойни изкуства. Той лично представи амбициозната програма на новучредената федерация, както и вицепрезидентите си Орхан Окзакти от Турция и Ариан Ризай от Албания.

Новоизбраният президент разясни плановете си за развитието на този спорт.

"Повечето членки на Балканската ММА Федерация са членки и на световната федерация по ММА - IMMAF, което съответно означава, че ние имаме общ международен календар. Партнирането ни, ще бъде не само в организирането на балкански първенства за аматьори и професионалисти, но и в съвместни семинари, съдийски и треньорски курсове и подготвителни лагери на отборите ни преди участие в Световни и европейски първенства."

Всяка година ще се организират по две балкански първенства. Периодично ще се провеждат големи професионални гали, които ще бъдат част от Балканската лига.

„Планираме да организираме лагери и мачове България-Турция, като целта ни е младите хора повече да спортуват, отколкото да се занимават с дрога и други зависимости. Искаме в Балканските държави да се развие този спорт и благодаря на моят приятел г-н Недков и България, че ме покани в тази федерация“, сподели президентът на турската ММА федерация Орхан Озакти.