Британски боксьор, който се слави с немислимите 279 загуби в 300 мача, направи интересни разкрития за кариерата си. За последно Крисчън Лайт се бие преди две години, след което обявява край. И оценява кариерата си за успешна. 

"Първите години бях влюбен в бокса, но с времето осъзнах, че не съм добър и приех съдбата си. Осъзнах също, че ако битката е завързана, съдията никога няма да отсъди победа за теб с решение.

След това просто се превърна в работа. Трябваше да свалям килограми, за да вляза в категорията… за да мога да отида на работа, за да изкарам пари. Държах да не губя с нокаут, защото след това трябваше да почивам 28 дни, а това означаваше да нямам доходи. Затова са ме нокаутирали само пет пъти в кариерата ми", разказва Лайт.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Научих се да нося на бой. Не бях техничен, нито бърз. Но можех да стоя прав и да понасям всякакви. Критикуваха ме, че губя умишлено, но аз просто винаги бях по-слаб в тези мачове. Пращаха ми бързи, технични, агресивни момчета, защото бях добър съперник за тях, а те ме биеха. Нямаше как да бъда на тяхното ниво. 

Плащаха ми да излизам срещу отлични състезатели. Превърнах го в седмичен доход. Знаех, че никога няма да стана световен шампион. Много хора се свързват с мен и ме питат как го постигам. Искат и те да издържат на ежеседмичен побой, но не е никак лесно. Трябва ти и добър мениджър, за да ти намира събития постоянно“, продължи с разказа британецът. 

„Чувствам се страхотно. Имам 300 битки, надали скоро някой ще подобри това. Чувствам се здрав, свикнал съм на физически натоварвания. Горд съм с постигнатото, поглеждам назад и съм щастлив. В добра форма съм и успях да заделя пари, които да инвестирам. Ако трябва да съм честен, най-много ми липсват парите от бокса", завършва Лайт.