Известният британски боксьор Дилиан Уайт разказа любопитна история как е станал баща на 13-годишна възраст. Уайт подчерта, че след като се преместил от Ямайка във Великобритания, той се забъркал с улични банди. Сега спортистът има три деца - две дъщери и син.

"По-голямата част от времето бях глупаво хлапе, което тичаше из Лондон и правеше хаос. Това е гангстерска глупост - мислиш, че е готино да влезеш в затвора. Но в това няма нищо страхотно. Синът ми е по-висок и по-красив от мен. Бях дете, но заради случващото се около мен бързо пораснах. Трябваше да работя по-усилено. В края на краищата не исках детето да страда така, както някога аз трябваше да страдам. Сега сме близки и той ми е като приятел", сподели боксьорът пред „Гардиън“.

През август миналата година Уайт загуби от руснака Александър Поветкин с нокаут в петия рунд и не успя да спечели мача за официален претендент за титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория. Втората среща на боксьорите трябваше да се състои през ноември, но тя беше отложена за 6 март поради факта, че Поветкин се разболя от коронавирус. В събота стана известно, че реваншът ще се проведе на 27 март в Гибралтар. Нокаутът на Поветкин бе признат за най-добрия през 2020 година от WBC .