Над 800 състезатели се включиха в държавното първенство по таекуондо в зала "Левски София". То бе официално открито от вицепрезидента на България Илияна Йотова, а на тържествената церемония присъстваха още посланикът на Република Корея н.пр. Лий Хо Шик, президентът на БФТ Слави Бинев и др.

В първия ден на надпреварата се включиха мъже и жени. Битките бяха повече от оспорвани, а зрителите станаха свидетели на зрелищни битки. В най-интересните категории при мъжете до 63 кг и 68 кг шампиони станаха съответно Калоян Бинев и Александър Джорджев. 

При 63 кг Калоян Бинев (ТК Сунг -Ри) спечели финала с 26:22 срещу Божидар Аврамов (ТК Рамус). На трето място останаха Христо Богданов и Любомир Богданов - и двамата от ТК Кентавър. До 68 кг. Александър Джорджев се наложи в битката за златото срещу Стефан Стаменов от ТК Сунг-Ри, а бронзовите медали останаха за Антонио Михайлов от ТК Кентавър и Митко Джорджев от ТК Гладиатор.

Вицепрезидентът Илияна Йотова изказа своята голяма подкрепа към Слави Бинев, който в тежкия момент на пандемия, прави всичко възможно в страната ни да се провеждат турнири от най-висок ранг. Йотова, която има черен колан по таекуондо сподели, че държавата прави всичко възможно за подпомагане на спорта. 

„Тук съм, за да засвидетелствам преклонението си пред изкуството на таекуондо и подкрепата на президентската институция за развитието на спорта в България. Убедени сме в силата на спорта. Отвъд постиженията той изгражда характер и възпитава на отговорност и дисциплина, откъсва децата ни от виртуалния свят“, допълни още Илияна Йотова.

От своя страна председателят на БФТ Слави Бинев сподели, че това държавно първенство ще остане завинаги в историята на българското таекуондо, след като от президентската институция бе оказана тази висока чест, а именно вицепрезидентът на страната да открие форума.

Бинев допълни още, че таекуондото вече не се разглежда само като бойно изкуство, а той е модел за подражание, спорт, който създава личности. 

Посланик Лий Хо Шик също поздрави присъстващите и изрази възхищение за всичко, което БФТ прави за развитие не таекуондото в световен мащаб.

ПОБЕДИТЕЛИ В ОСТАНАЛИТЕ КАТЕГОРИИ:
Мъже: Клас „А“
-54кг.Християн Георгиев – ТК Ахил
- 58кг. Колю Иванов ТК Августа
- 63кг. Калоян Бинев ТК Сунг-Ри
- 68кг. Александър Джорджев ТК Гладиатор
- 74кг. Йордан Господинов ТК Турбо
- 80кг. Митко Стоянов ТК Сунг-ри
- 87+кг. Кристиян Златев ТК Сунг-Ри
Клас „Б“
80кг. Александър Кранзов ТК Инвикта

Жени: Клас „А“
53кг. Александра Георгиева ТК Гладиатор
57кг. Илина Иванова ТК Кентавър
62кг. Радина Борисова ТК Викинг
Клас „Б“
57кг. Елица Стефанова ТК Рамус