Спортен клуб Киокушин да получи под наем за 10 години помещение, в което ще може да провежда част от тренировките си. Това единодушно прие на свое заседание Комисията по младежки дейности и спорт към Общински съвет – Шумен, съобщава "Топ Новини".

Клубът по карате, който е един от най-успешните в града, поиска да използва помещение от 100 кв. метра, което се намира до детска ясла “Звездици”. Помещението е едноетажно и не се използва от 1989 година.

“Намерихме външно финансиране, за да ремонтираме залата”, заяви пред членовете на комисията Даниел Димитров – треньор в клуба по карате.

“Тази зала ще облекчи много тренировъчния ни процес. Там ще могат да се подготвят най-малките ни състезатели, както и да се използва от по-напредналите ни каратисти”, допълни Димитров.

Клубът по карате ще плаща наем от 200 лева без ДДС, като наемът ще бъде опростен за определен период от Общината в зависимост от вложените за ремонт средства.

Четири волейболни клуба и един баскетболен поискаха от Общината да върне старото разпределение на терените в зала “Плиска” – с хандбално, волейболно и баскетболно игрище. Волейболните клубове Феникс, Калбо, Шумен 05, Йоан Екзарх Български и БК Шумен настояват за това, защото няма достатъчно терени за тренировки. В момента в зала “Плиска” баскетболно игрище няма, след като беше ремонтирана и беше разширено хандбалното игрище.

Комисията не разгледа искането на клубовете след като заместник-кметът по култура, просвета и образование Живка Тонева заяви, че предстои среща по проблема с всички заинтересовани страни, за да се вземе най-правилното решение.

На заседанието на Спортната комисия стана ясно, че са заложени средства в размер на близо 30 хиляди лева за ремонт на тоалетните и част от покрива на зала “Плиска”.

Комисията по младежки дейности и спорт прие Стратегията за развитие на младите хора в община Шумен, както и промените в приходната и разходната част на бюджета, в частта му за младежки дейности и спорт.