Хабиб Нурмагомедов продължава да бъде шампион на UFC в лека категория. Дагестанецът защити титлата си срещу временния шампион Дъстин Порие в зрелище, което се състоя в Абу Даби. След като преди няколко месеца отказа Конър Макгрегър, сега Хабиб стори същото и със своя американски съперник.

Двубоят обаче бе изключително тежък за шампиона. Залогът бе огромен и бойците започнаха внимателно. Порие парира първия опит на Хабиб за тейкдаун. Американецът главно отблъскваше атаките на Нурмагомедов и прекара 3 от първите 5 минути на земята. 

Порие обаче бе като прероден във втория рунд и разклати сериозно непобедения шампион. Дагестанецът отнесе тежки поражения и имаше нужда от време да се стабилизира. Все пак това се случи и за щастие на Нурмагомедов битката отново се пренесе на земята, където е силата му. Над лявото око на Порие се отвори аркада. В края на частта шампионът вкара коляно в главата на съперника си.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В третия рунд Порие заключи с гилотина Нурмагомедов и бе изключително близо до успеха. Дагестанецът обаче се измъкна и на своя ред хвана задушаващо Порие, който нямаше какво друго да направи, освен да се предаде. Победа за шампиона със събмишън!

Така Нурмагомедов остана непобеден в ММА и вече има 28 успеха от 28 мача.